Somon cu sos de smantana

de Pasiune pentru bucatarie in Somon, 18 Feb 2012 | 19866 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 2 rondele de somon (~500 g amandoua)
  • 200 g smantana grasa fermentata (20% grasime)
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 ceapa mica
  • Zeama de lamaie
  • Marar/patrunjel proaspat
  • Piper cu lamaie
  • Sare
  • 100 g unt
  • 1 lingurita amidon
  • Orez fiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de smantana:

 

Rondelele de somon se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se topeste 50 g unt si se pun rondelele de somon. Se tine pe foc aproximativ 20 minute, la foc mic, intorcandu-le cu grija, din cand in cand, apoi se scot pe o farfurie.

Sos:

Intr-o tigaie adanca/wok se pune 50 g unt si ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie. Smantana se amesteca cu cea pentru frisca si cu lingurita de amidon dizolvata in 2 linguri de apa, sare si piper. Se adauga in tigaie peste ceapa si se adauga 100 ml apa. Se amesteca incontinuu aprox. 7 minute pana se ingroase, apoi se trage deoparte.

Sosul se pune intr-un blender si se amesteca 1-2 minute pana se marunteste ceapa. Se asezoneaza cu patrunje/marar proaspat tocat si se adauga putina zeama de lamaie.

Rondelele de somon se servesc alaturi de orez simplu( fiert cu sare si piper) , sos de smantana si lamaie.

 

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
SOMON LA GRATAR CU SOS DE ROSII SI CIUPERCI