Sos Tzatziki

de Ela68 in Clasice, 29 Mar 2016 | 18355 vizualizari

 

Cel mai bun si mai racoritor sos ! Se poate utiliza atat la fripturi, cat si la legume fierte la abur sau legume crude. E delicios !
Sa nu ma luati in seama, pe mine ma face fericita in combinatie cu paine (cu maia) cu seminte,

 

INGREDIENTE

  • 400 gr iaurt gras ( grecesc )
  • 1 castravete mediu de sera sau 3-4 castraveti mici , de gradina
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare, piper
  • 1 legatura mica de marar
  • 1-2 ramurele menta verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Tzatziki:

1. Decojim castravetii si ii dam jumatate pe razatoarea cu gauri mici si jumatate pe razatoarea cu gauri mari. Ii punem intr-o strecuratoare si presaram sare peste ei. Ii lasam la scurs cinci munite si ii presam cu o lingura astfel incat sa se elimine cat mai mult din apa.  2. Punem intr-un castron iaurtul, apoi adaugam castravetii, usturoiul dat prin presa, zeama de lamaie si o lingura de ulei de masline. Amestecam si gustam, abia apoi adaugam sare si piper.  3. Tocam mararul si menta si le adauam peste iaurt. 4. Pentru decor, turnam o lingura de ulei de masline deasupra si infrumusetam cu o frunzuta de menta si o felie de castravete.

TIPS-URI

1

  • folositi doar iaurt cu minim 10% grasime

2

puteti adauga primavara un fir de usturoi verde tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

30.03.2016, 23:25

Bun si sanatos Ela...eu il pun zilnic in smoothie si-n preparatele de pe ordinea zilei

Ela68 1

31.03.2016, 08:52

anca_rm 1

04.04.2016, 11:21

ce mult imi place , ador acest sos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos Tzatziki