Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2011 | 6571 vizualizari

 

hmm, hmm, imi dreg vocea si vorbesc clar si gingas :))).Iaca am ajuns si eu la reteta numarul 200. Putea fi Alaska, putea fi un tort, dar..de ce n-ar fi si-un souffle?:))).Ca-i cu braaaanza, cu poruuumb, cu oua. Ce? Nu-i bun?:))) Doar nu tre' sa dovedesc cuiva ceva.:D.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 400-500 gr branza de vaci
  • 200 gr porumb dulce din conserva
  • o lingurita sare mare
  • o legatura marar
  • 150 gr smantana
  • un praf de copt
  • unt si malai pentru uns formele
  • cascaval pt ras deasupra (optional, eu nu am vrut sa pun :)) )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile le-am batut spuma tare,tare impreuna cu praful de  copt.

Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si sarea.

Mararul l-am tocat marunt. Am scurs porumbul.

Intr-un vas mare am pus albusurile peste care am turnat galbenusurile, smantana si branza.

Am amestecat usor, usor, iar la final am adaugat porumbul si mararul si am omogenizat.

Am uns vasele cu unt, am presarat putin malai si am pus compozitia.

Am introdus in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru 10 min.

Dupa cele 10 min. am ridicat temperatura cuptorului la 200 grade si am lasat pana s-a rumenit frumos.

Din nou am avut aprecieri in unanimitate :))

Minunatia asta am preluat-o de la Antonina, o fata tare, tare draga mie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

MotanLaOale 1

16.05.2011, 08:28

La cat mai multe retete

gaby_duceag 1

16.05.2011, 08:33

Buna dimineata!
Multumesc frumos, tuturor!

DIANA B 1

12.06.2011, 12:50


FELICITARI !!! scz , mie mi-a scapat ziua postarii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza