Spaghete carbonara, reţetă adaptata

de gab_s19 in Paste, 20 Oct 2013 | 8085 vizualizari

 

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste
  • 200 gr sunca afumata taiata cubulete
  • 2 cepe mari
  • 400 ml frisca neindulcita
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara, reţetă adaptata:

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Pastele se pun la fiert dupa indicatiile de pe ambalaj. Intre timp, se curata ceapa, se taie cubulete si se pune la prajit; cand devine usor transparenta, se adauga sunca taiata cubulete si se lasa sa se caleasca pentru cateva minute, amestecand din cand in cand.

Dupa ce sunca s-a rumenit, se adauga usturoiul zdrobit si 3/4 din frisca neindulcita si se lasa la foc mic; in acest timp, se bat cele 2 oua cu sfertul de frisca ramasa, se trage tigaia de pe foc si se adauga oul, amestecand continuu pentru a nu prinde consistenta unei omlete. Se adauga sare si piper dupa gust, dar daca sunca este deja sarata, nu mai este nevoie decat de foarte putina sare.
Dupa ce pastele s-au fiert, se lasa sa se scurga foarte bine intr-o sita si se adauga peste sosul carbonara preparat anterior, amestecand pana cand acestea sunt foarte bine acoperite de sos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana