Spaghete cu carne tocata si sos

de Madda in Spaghete, 27 Ian 2016 | 10993 vizualizari

 

Pastele sunt printre cele mai indragite retele ale mele, le fac cu drag de fiecare data cand am ocazia. 

 

INGREDIENTE

  • 200 g spaghete barilla
  • 200 g carne tocata (porc, vita)
  • o ceapa medie
  • un morcov
  • 100 ml bulion
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • Condimente (cimbru, rozmarin, busuioc)
  • Parmezan ras ( la sfarsit)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu carne tocata si sos:

Pentru inceput se pune apa la fier cu putina sare. 

Tocam ceapa solzisori si morcovul il dam prin razatoare. Intr-o tigaie cu putin ulei se pune catei de usturoi zdrobiti, apoi adaugam ceapa cu morcovul pana se calesc putin. Adaugam carnea tocata si o lasam aproximativ 5-10 min pana se rumeneste frumos. Adaugam bulionul si o cana de apa, lasam la foc moderat aprox. 25-30 min, pana se mai evapora apa. Cand sosul sa mai ingrosat adaugam condimentele si sarea cu piperul dupa gust. In timp ce sosul fierbe, adaugam pastele la fiert. 

Cand sosul este gata si pastele sunt fierte, dam focul la sos la minim si adaugam pastele peste sos si amestecam in asa fel incat sosul sa acopere pastele, oprim focul si le servim calde cu parmezan ras. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu carne tocata si sos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti Bolognse