Spanakopita

de Sabina in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2009 | 6138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 500 grame branza tip Feta
  • 1 legatura de ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • un pachet foi de placinta
  • sare si piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Curatam frunzele de spanac, le spala si le fierbem in apa cu putina sare. Scurgem bine de surplusul de apa si lasam deoparte spanacul. Tocam ceapa, mararul si patrunjelul si adaugam spanacul, branza Feta si cele doua oua. Condimentam cu sare si piper dupa gust (Atentie! Branza tip Feta este destul de sarata).

Intr-o tava de placinta incepem sa punem foi de placinta, pe care le ungem cu ulei de masline. Punem umplutura de spanac si acoperim cu foi unde cu ulei. Coacem aproximativ 40-50 de minute (depinde de cuptor), este gata cand s-a rumenit.
Se serveste cu un pahar de lapte batut sau iaurt...racoritoare si delicioasa !!! Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Doralinda 1

15.05.2011, 01:53

Pentru Roda!

eu locuiesc in grecia de foarte multi ani, si daca calatoresti atat de des si ai tangente cu bucataria greaca, ai vedea ca TOTI grecii in orice placinta (cu dovlevei, spanac..) pun branza feta! data viitoare cand mergi in grecia, chiar sa intrebi la prima taverna la care vei manca!

Sabina 1

17.05.2011, 11:13

Multumesc, Doralinda72 pentru sfaturi! Voi incerca data viitoare sa tin seama!

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui