Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de diaconta in Oaie, 17 Apr 2016 | 4168 vizualizari

 

Eu nu mă împac foarte bine cu carnea de miel,dar dacă aceasta este condimentată foarte bine,poate fi foarte gustoasă.
De aceea am ales să pregătesc spata de miel foarte picantă,iar ca şi garnitură am avut un sos de ciuperci şi gorgonzola.
Cu ajutorul caserolei pentru marinare rapida Food Saver,am marinat carnea în iaurt,adăugând ierburi de Provence,condiment cu ardei iute Hot&spicy,usturoi,piper cu lamâie şi mustar cu hrean.
Toate aceste arome au pătruns foarte bine în carne în timpul procesului de marinare.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii generoase spată de miel
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 1 lingura iaurt grecesc
  • 1 lingurita mustar cu hrean
  • 1 lingura ulei de masline
  • Condiment Hot&spicy(ardei iute)
  • ½ lingurita Ierburi de Provance
  • Sare roz de Hymalaia
  • Piper cu lamâie
  • Coaja de lamâie
  • O crenguţă rozmarin
  • Ardei iute rosu uscat
  • 100 ml Supa de legume
  • 1 lingurita oţet balsamic

Sos de ciuperci si gorgonzola:

  • 150 g ciuperci din conserva
  • 2 buc ceapa verde
  • O lingura faina
  • 200 g smântâna
  • 100 g gorgonzola
  • 100 ml apa
  • Sare,piper
  • Putin ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Pentru început am pregatit aparatul de vidat FoodSaver si caserola pentru marinare,ajutoarele noastre de baza pentru aceasta operatiune.

Carnea am spalat-o si am uscat-o cu un servet de hârtie.Apoi am condimentat-o cu sare,piper cu lamâie , condiment hot&spicy,ierburi de Provence.

Usturoiul l-am zdrobit,apoi l-am amestecat cu uleiul ca si la mujdei,am pus mustarul si iaurtul.Cu acest amestec am uns bucatile de carne pe ambele parti si le-am asezat în caserola pentru marinare Food Saver.

Deasupra am razuit coaja de lamâie,ardeiul iute taiat felii ,piper si rozmarinul.

Am pus capacul caserolei am rotit butonul caserolei în pozitia  pentru marinare,am conectat caserola la aparatul de vidat cu ajutorul furtunului atasat,apoi am apasat butonul pentru vidare.

Am repetat operatiunea de doua ori pentru o marinare mai rapida.

Dupa aceasta,am mutat butonul pe pozitia “închis” pentru a sigila caserola.

Am pus caserola la frigider pentru jumatate de ora,daca nu aveti atata timp la dispozitie,ajunge chiar si 15 minute.

Dupa acest timp,am deschis caserola întorcând butonul caserolei în pozitia deschis,am pus bucatile de carne împreuna cu supa de legume  si oţetul balsamic într-un vas ceramic,am acoperit cu  folie si am pus la cuptor la 200 de grade.Dupa o ora,am scos folia si am redus temperatura la 180 de grade.

Intre timp am pegatit sosul de ciuperci.

Intr-o tigaie,am prajit ceapa verde cu putin ulei,am adaugat ciupercile si am mai lasat putin.

Am adaugat faina,am mai calit putin,am condimentat,am pus smântâna si apa si am lasat sa fiarba putin.

La final am adaugat gorgonzola si am mai lasat pâna ce aceasta s-a topit.

Am pus carnea de miel deasupra sosului si am servit fierbinte.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver