Sticksuri din dovlecei la cuptor

de Rocsi in , 26 Iul 2018 | 4833 vizualizari

 

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale".
Am tot vazut pe internet ca este la moda sa faci sticksuri din dovlecei, iar cum la noi in casa se mananca des dovlecei, am zis sa incerc si eu. Le-am mancat ca pe o mare delicatesa, atat de mult ne-au placut. Mama mi-a zis ca ea nu a apucat sa manance prea multi, pentru ca eu si sotul ii terminasem deja, si sa mai fac cativa. Deci, este o super reteta. Daca va plac dovleceii, neaparat sa pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei micuti
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • parmezan ras
  • amestec de ierburi italiene Delikat 100% natural
  • boia dulce Delikat 100% natural
  • sare
  • piper
  • 3 crengute marar verde
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sticksuri din dovlecei la cuptor:

Spalati dovleceii, indepartati capetele. Ii taiati de dimensiunea unui deget, doar ca putin mai groase, sa nu fie prea subtiri. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce si ierburi italiene. Ii puneti intr-o sita si ii lasati la scurs 30 de minute.

Tapetati o tava cu hartie de copt, puneti uleiul si cu un penson il intindeti pe toata suprafata.

Intr-un bol bateti ouale spuma, cu sare si piper, iar la final adaugati mararul verde tocat marunt.

Pe o farfurie puneti faina, iar pe alta amestecati pesmet cu parmezan ras (eu am pus parmezan mai mult, ca sa se simta gustul sau). Treceti dovleceii prin faina, apoi ou batut, iar la final prin amestecul de pesmet-parmezan. Procedati astfel pana ii terminati pe toti.

Ii asezati in tava pregatita, unul langa altul. Ii introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C. Ii lasati 15-20 de minute, pana se rumenesc usor.

Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor si ii puteti savura. Noi i-am servit langa un sos de iaurt, iar cand am terminat sosul, i-am servit cu mustar. Sunt o bunatate!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sticksuri din dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei cu feta - Rețeta delicioasă și rapidă