Stir-fry cu legume chinezești

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 27 Feb 2013 | 5538 vizualizari

 

Un preparat rapid, simplu, delicios

 

INGREDIENTE

  • 1 bak choy (varză chinezească) desfăcută în bucăți
  • 150 grame mazăre păstăi (snow peas sau sugar snap peas)
  • 1 morcov mediu, fără coajă, tăiat julienne
  • 4 frunze de varză savoy, fără pețiol, frunzele tăiate fâșii
  • 1/2 ardei roșu tăiat julienne
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 3 căței de usturoi, tăiati fin
  • 1 fir de ceapă verde pentru ornat
  • ulei de măsline
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stir-fry cu legume chinezești:

Într-o lingură de ulei de măsline se sotează bak choy la foc mediu pentru 5-6 minute. Se scoate pe o farfurie. 

Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline în wok, se adaugă ardeiul, morcovul și usturoiul. Se gătesc 1-2 minute până când usturoiul prinde culoare. Se adaugă mazărea și varza savoy, se mai gătesc 1 minut, până când mazărea devine crocantă și are o culoare verde intens. 

Se adaugă bak choy înapoi în wok, se stropește cu suc de lămâie, se adaugă sare și piper după gust și, dacă mai este cazul, încă puțin ulei de măsline. Se amestecă bine și se lasă pe foc încă 1 minut, până când bak choy s-a reîncălzit. 

Se ornează cu ceapă verde.

Se servește imediat.

TIPS-URI

1

Legumele și cantitățile pot varia în funcție de preferințe

Daca ti-a placut reteta noastra "Stir-fry cu legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bunica 1

27.02.2013, 13:38

Sanatos!

adry88 1

27.02.2013, 14:49

Cris2711 1

27.02.2013, 17:23

arata....ce sa mai zicca si toate retetele tale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Oua prajite cu castravete in stil chinezesc