Stufat de miel in vas roman

de Oana in Oaie, 3 Apr 2010 | 24914 vizualizari

 

O mancare traditionala de Pasti, nelipsita de pe masa noastra! Foarte usor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • o cana cu supa de legume
  • o cana cu suc concentrat de rosii
  • jumatate de cana vin rose
  • sare
  • piper
  • o legatura de marar verde
  • 4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de miel in vas roman:

Carnea de miel se curata de piele, se spala si se taie in bucati potrivite. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie in bucati de 2-3 cm.

Vasul roman se pune l ainmuiat in apa rece.

Intr-o oala se incinge uleiul, apoi se adauga carnea si se rumeneste usor pe ambele parti, se presara cu putina sare. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se lasa sa se inabuseasca, pana se evapora o parte din vin. Carnea se intoarce pe ambele parti. Se scot apoi bucatile intr-un castron, iar in oala se pun ceapa si usturoiul. Se amesteca pe ambele parti pana se inmoaie putin. Se adauga iar putina sare.

In vasul roman se aseaza bucatile de carne si ceapa, impreuna cu sosul lasat. Supa de legume se amesteca cu sucul de rosii (eu am avut facut in casa, destul de gros si consistent, dar se poate inlocui cu pasta de tomate). Se adauga piper si se toarna peste carne in vasul roman.

Se pune la cuptor o ora, la foc potrivit. Se verifica carnea, sa fie frageda. La final se presara cu marar taiat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]