Suberek cu branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2011 | 41116 vizualizari

 

reteta tatareasca...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 225 gr apa calduta
  • 1 lingurita si 1/2 sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • branza feta
  • 3 cani de ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberek cu branza:

Framantam un aluat maleabil din ingredientele  de mai sus.

Rupem aluatul in zece bucatele egale( cat de cat).

Intindem o foaie subtire si rotunda pe masa de lucru infainata.

Punem branza bucatele.

Pliem aluatul, acesta va capata forma unui arc de cerc.

Unim marginile aducand pe cea de sus peste cea de jos si apasand cu degetele astfel incat sa nu iasa branza afara la prajit.

 

Punem ulei mai mult in tigaie( o cana si jumatate).

Prajim in acest ulei 5 bucati de suberek( cu grija ca se arde repejor) dupa care schimbam uleiul.

Oprim focul si punem hartie de bucatarie sa traga uleiul si apoi aruncam la cos(in acest mod nu-l vom mai arunca la chiuveta).

Punem din nou o cana si jumatate de ulei si prajim restul de suberek.

Le scoatem cu o paleta pe o farfurie acoperita cu servet de hartie sa traga surplusul de ulei.

Servim cu pofta...yamyyy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Suberek cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

RuxyRux 1

17.04.2013, 09:02

Panacris...multumesc!

melaniapop 1

09.12.2015, 16:05

la acest aluat nu trebuie drojdie ?

RuxyRux 1

09.12.2015, 16:23

Melania, nu e nevoie...sunt si retete cu drojdie dar la aceasta nu se pune, desi daca vrei sa pui nu vad unde ar fi problema

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Talmes-balmes