Este foarte răcoroasă şi săţioasă, mai ales acum când este caniculă!
Curăţăm cartofii, îi spălăm apoi îi tăiem cubuleţe. La fel procedăm şi cu legumele. Într-o cratiţă punem legumele cu apă şi sare la fiert.
Cele trei felii de pâine le tăiem cubuleţe apoi le aranjăm într-o tavă şi le introducem în cuptor, pentru ca sa obţinem crutoane.
După ce au fiert legumele, le blendăm împreună cu verdeaţă sare şi piper după gust şi adăugăm supa de carne astfel încât să obţinem o supă cremă potrivită ca şi consistenţă. Dacă este nevoie pentru a obţine o supă mai fină, o trecem printr-o strecurătoare.
Scoatem crutoanele din cuptor.
Prăjim slăninuţa afumată în ulei încins.
Într-un bol punem supa, ornăm cu o lingură de smântână, câteva crutoane, o bucată slăninuţă şi busuioc. Se păstrează în frigider.
Poftă bună!
1
smântâna se foloseşte opţional;
2
se poate servi cu ardei iute;