Provocarea GastroArt
Si eu am acceptat provocarea de a gati o supa dupa o reteta veche, cea propusa de domnul Cosmin Dragomir.
Am folosit rasol de pui din comert din lipsa de altceva si am reinterpretat reteta, adaugand in supa galuste de cartofi cu faina si gris si putin turmeric pentru un plus de savoare si culoare.
Pentru galuste de cartofi:
Punem tacamul de pui la fiert si spumam pe masura ce se formeaza spuma. Dupa care punem si zarzavatul si lasam sa fiarba la foc mic.
In timpul asta zdrobim cartofii fierti si ii amestecam pana la omogenizare, dar fara a insista prea mult cu oul, adaugam turmericul, faina, grisul, sarea si piperul.
Daca sunt prea moi, putem suplimenta faina sau grisul pana obtinem consistenta dorita.
Intre timp am pus la fiert o oala cu 4 litri de apa si o lingura de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem galustile formate in mana si date prin putina faina. Le verificam sa fie fierte si le punem in supa pe care am strecurat-o.
1
Eu am servit supa strecurata cu galustile din cartofi. Am mai folosit si fasiute de carne de pui si bastonase de morcovi fierti si am presarat patrunjel verde.