Este o rețetă simplă și rapidă, cu puține ingrediente dar care poate fi o masă ușoară, de seară. Vă recomand acest fel de mâncare și în zilele de post, bineînțeles dacă folosiți paste fără ouă.
Curățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla.
Desfacem foile de varză și îndepărtăm cotorul și nervurile. Dacă este prea acră, o punem în apă rece, cam 10-15 minute, după care o punem la scurs, într-o strecurătoare. Tăiem varză fideluțe cât mai subțiri sau o tocăm mărunt, cum ne place. Punem varza peste ceapă și le călim împreună, până ce se inmoaie bine și varza. Condimentăm cu piper, după gust, iar la nevoie punem și puțină sare.
Fierbem pastele în apă clocotită cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Când sunt fierți tăițeii, îi clătim cu apă rece și îi lăsăm puțin la scurs. Punem tăițeii fierți peste varză și amestecăm cu grijă, ca să nu zdrobim tăiței. La nevoie mai adăugăm sare și piper, după gust.
Poftă bună!
1
Cu tăiței de casă, mâncarea este mult mai gustoasă!
2
Puteți să folosiți și tăiței cu ouă, dar mâncarea nu va mai fi de post.
3
Condimentați cu sare și piper, după gust.
4
Acest fel de mâcare poate fi făcut și cu varză dulce sau cu orice paste făinoase aveți la dispoziție.