Taitei de casa

de Gicuta in Paste, 22 Oct 2015 | 5431 vizualizari

 

Nici o pasta nu se compara la gust cu taiteii proaspeti, pregatiti in casa.

 

INGREDIENTE

  • un ou
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita ulei
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Punem oul intr-un castron, adaugam sarea,uleiul si il batem cu furculita.

Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare  .  

Nu punem toata faina de la inceput. In functie de marimea oului folosit s-ar putea mari sau micsora cantitatea de faina. Lasam aluatul 15-20 de minute la odihnit acoperit cu un prosop de bucatarie, dupa care il intindem cu sucitorul pe plansa de lucru infainata.

Intindem o foaie cat mai subtire(transparenta) ,apoi o lasam la uscat (intarit) pe un prosop de bucatarie cca 20 minute. Rulam foaia,o taiem in doua si taiem cu cutitul fasii subtiri.

 

 

 

TIPS-URI

1

Nu vom lasa prea mult foaia sa se usuce ,pentru ca se va sfarma la taiere.

2

Daca vrem sa folosim taiteii mai tarziu ii punem la uscat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa cu varza