din cauza ca sanatatea nu imi permite zahar,am folosit indulcitor,dar reteta la origini este cu zahar...nici nu se simte ca nu este zahar...am facut a doua oara prajitura cu indulcitor si chiar am fost multumita de gust
Punem piersicile la scurs intr-o sita dupa ce le taiem felii mai groase.
Cernem faina,adaugam zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie rasa,untul taiat cat mai marunt,galbenusurile si framantam cu mainile trecute prin faina pana devine un aluat omogen si nu se mai prinde de maini.Invelim aluatul intr-o folir alimentara si dam la frigider 30minute.
Din aluat lasam o bucata mai mica ca sa modelam marginile vasului,iar restul il intindem si il punem pe fundul unei forme de tort de 25cm,il intepi cu o furculita si il coci in cuptor 20minute.Va iesi un blat mai crocant dar foarte fraged,daca il faci cu indulcitor.
Intre timp,amesteci branza cu zaharul,zaharul vanilat si ouale,omogenizezi bine.
Din aluatul ramas tapetezi vasul roata.Torni jumatate din umplutura peste blat,pui piersicile si apoi pui si restul de de crema.
Dai la cuptor pentru 110minute,la foc mic,daca ai pus indulcitor,daca nu lasi 40minute,la temp de 160grade.
Intre timp,bati albusurile cu un praf de sare,adaugi zaharul,zeama de lamaie si mixezi pana se topeste zaharul.Scoti tarta si intinzi bezeauadar nu o nivelezi foarte bine si mai dai la cuptor 30minute daca ai pus indulcitor sau 10minute daca ai folosit zahar.Lasi sa se raceasca bine inainte sa tai.
1
pentru ca am folosit indulcitor,timpul de preparare a fost triplu,aproape pentru ca focul trebuie sa fie la minim si totul se coace in mai mult timp