Tarta cu mere

de Kadia80 in Prajituri, 10 Feb 2012 | 5420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1/2 de lingurita de sare
  • 1/2 de lingurita de praf de copt
  • 200 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingura de zahar
  • Umplutura de mere
  • 6 mere medii
  • 35 g zahar
  • 1 esenta rom
  • 30 g amidon
  • 1 lingura de suc de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se amesteca faina, sarea, praful de copt cu amestecul de unt, ou, apa, zahar si lamaie. Se imparte in doua, dintr-una se intinde o foaie care se pune pe hartie de copt, pe fundul tavii de copt. Merele se toaca in robot si se stropesc cu sucul de lamaie si se repartizeaza in tava peste foaia de aluat. Se amesteca zaharul, cu amidonul, romul si sucul de lamaie si se pune peste mere. Din a doua parte de aluat, in care am amestecat o lingura de sirop de afine, se intinde o foaie, din care se taie cu forme de prajiturele fulgusori de nea care se aseaza deasupra merelor, din aluatul care ramane se reformeaza foaia, pana cand se fac suficienti fulgi pentru a acoperi tava. Deasupra se unge cu albus de ou si se lasa jumatate de ora la cuptor la 200°C.

TIPS-URI

1

Se serveste simplu, cu zahar pudra, cu frisca, cu inghetata sau cu sirop de tarte tatin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere