Tarta cu mere si migdale

de deliciousflavours in Prajituri, 12 Noi 2012 | 3552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 125 gr unt/imargarina
  • 90 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 50 gr migdale
  • 50 gr fulgi migdale
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 6 mere
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si migdale:

Amestecam untul cu zaharul+zaharul vanilat, adaugam oul, apoi faina amestecata cu sarea. Framantam totul rapid cu manutele pana devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 30 de minute.

Scoatem aluatul din frigider, il intindem intre doua folii, asezam in forma de tarta unsa cu putin unt si intepam din loc in loc cu furculita. Dam din nou la rece circa 15 minute, timp in care pregatim umplutura.

Amestecam migdalele taiate marunt cu fulgii de migdale, zaharul pudra, smantana pentru frisca si scortisoara (dupa gust).

Scoatem aluatul de la rece, acoperim cu folie de aluminiu suprafata aluatului, presaram fasole (pentru a nu se umfla) si dam la cuptor in jur de 15 minute. In acest timp curatam si feliem merele.

Dupa cele 15 minute indepartam folia cu fasole, asezam feliile de mere si turnam compozitia de smantana cu migdale deasupra. Acoperim cu hartie de copt si dam tava la cuptor circa 30 minute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sim0na 1

14.11.2012, 18:21

Foarte gustoasa!!

deliciousflavours 1

16.11.2012, 08:19

Va multumesc tutror ptr aprecieri!

Deasupra intr-adevar este bezea si n-am mentionat-o deoarece este optionala. Mie de fapt mi-a ramas de la o alta reteta si n-am vrut s-o arunc de aceea am folosit-o la aceasta tarta

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si crumble (de post)