Tarta cu spanac si trei branzeturi

de dantes in Mancaruri de legume, 14 Mar 2020 | 2547 vizualizari

 

O tarta foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina alba
  • 150 ml lapte
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingura ulei
  • dupa gust sare
  • Pentru umplutura
  • 200 gr spanac proaspat
  • 1 buc ceapa verde
  • 1 lingura ulei
  • 150 gr branza Gorgonzola
  • 100 gr branza proaspata de vaci
  • 50 gr cascaval
  • 1 ou
  • 1 lingurita gris de grau
  • dupa gust sare de mare fina
  • dupa gust piper macinat
  • dupa gust cimbru uscat
  • Pentru crusta
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 1 lingura faina alba
  • dupa gust sare de mare fina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si trei branzeturi:

  • Punem faina intr-un vas. O amestecam cu drojdie si sare.

  • Facem o adancitura pe mijloc, turnam uleiul si laptele caldut, framantam totul bine si lasam la dospit 30 de minute.

  • Oparim spanacul, il scurgem bine si il tocam.

  • Taiem ceapa si o punem la calit in ulei, apoi adaugam spanacul tocat si il calim 2-3 minute.

  • Adaugam gorgonzola taiata in cubulete si amestecam, pana cand se topeste, apoi se adauga branza proaspata, oul batut cascavalul ras si o lingurita de gris si condimentam dupa gust.


  • Aluatul il intindem cu sucitorul pe un blat si il asezam intr-o forma de tarta tapetata si il intepam pe alocuri cu o furculita.

  • Se toarna umplutura de spanac cu branzeturi si o netezim.

  • Pentru crusta de deasupra, batem doua oua si le amestecam cu cascavalul ras, o lingura de faina si sare si se toarna peste tarta si se intinde cat se poate.

  • Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si trei branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cu ochiuri