Tarta cu struguri

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 5 Feb 2013 | 26736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 400 gr. biscuiti digestivi,
  • - 150 gr. unt,
  • - 1 fiola esenta de vanilie Dr. Oetker.
  • Pentru crema:
  • - 600 gr. iaurt,
  • - 200 ml. frisca lichida HuLaLa (o cutie mica),
  • - coaja rasa a unei lamai,
  • - 500 gr. struguri,
  • - 125 gr. zahar tos,
  • - 3 pliculete gelatina.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu struguri:

Pentru blat, strivim biscuitii, fie in robot, fie ii asezam intr-un prosop de bumbac, peste care trecem o sticla  apasand pe ea cu forta. Topim untul si il turnam impreuna cu esenta de vanilie peste biscuitii striviti. Omogenizam ingredientele si asezam blatul intr-o tava cu peretii detasabili, presandu-l la suprafata cu o lingura.

Apoi spalam bine strugurii, taiem boabele in doua si eliminam samburii (eu am fost norocoasa in privinta strugurilor negri pentru ca au fost un soi fara samburi :-) )

Amestecam zaharul cu iaurtul, coaja rasa de lamaie si jumatatile de boabe de struguri. Apoi incorporam usor in iaurt frisca batuta şi gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Turnam crema peste blat si lasam la frigider minim o ora, timp in care crema se va intari.

Rezultatul a fost incantator si de-a dreptul delicios!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu struguri