Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză - Gust și savoare într-un desert de toamnă

de Bucataras in Dulciuri, 10 Oct 2025 | 1658 vizualizari

 

Astăzi am pregătit o rețetă savuroasă de tartă rustică cu struguri și cremă de brânză, garnisită cu fulgi de migdale pentru un plus de textură. Este un desert care se face ușor și te bucură cu gustul ei bun.
Pentru Tarta rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, zahăr, ouă, unt, cremă de brânză și struguri.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză - Gust și savoare într-un desert de toamnă:
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 80 g zahăr pudră
  • 250 g făină de grâu
  • 1 ou
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • 200 g cremă de brânză
  • 1 lg zahăr pudră
  • ~300 g struguri
  • 1 ou pentru uns
  • fulgi de migdale
  • 1 lingură zahăr brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză - Gust și savoare într-un desert de toamnă:

Cum se prepara Tarta rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă:

Tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt.

Pune într-un bol făina, un praf de sare și zahărul pudră și amestecă ușor, apoi adaugă untul la temperatura camerei și frământă cu mâna până obții o textură nisipoasă. Adaugă oul, esență de vanilie și frământă până la omogenizare. Infoliaza aluatul și pune-l la frigider pentru o jumătate de oră.

Pune într-un bol crema de brânză și zahărul pudră și amestecă bine. 

După ce a stat la rece, întinde aluatul pe blatul de lucru, la grosime de 0,5 cm, apoi așază-l în tavă. Pune crema de brânză pe toată suprafața, lăsând liberă o margine de 3-4 cm. Așază boabele de struguri pe toată partea cu cremă, apoi pliază marginile aluatului spre interior și presează ușor. Unge marginea cu gălbenuș de ou bătut și presară fulgi de migdale. Presară puțin zahăr brun peste struguri.

Coace tarta cu struguri în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35 de minute sau până se rumenește frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă tarta la răcit. 

Savurează o porție generoasă din această bunătate de tartă fragedă cu struguri și cremă de brânză și bucură-te de gustul ei bun.

Încearcă și rețeta de Tartă cu cremă de vanilie și banane, un desert delicios sau rețeta de Tarte tatin.

Îți recomandăm și rețeta de Tartă răsturnată cu portocale.

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză - Gust și savoare într-un desert de toamnă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]