Se pun toate ingredientele intr-un bol . Praful de copt se pune stins cu otet. Se amesteca bine pana se leaga aluatul apoi se rastoarna pe masa de lucru pe care s-a presarat faina si se mai framanta , daca e cazul se mai adauga faina pana nu se mai lipeste aluatul.
Crema
Ciocolata se topeste pe bain marie. Restul ingredientelor se amesteca bine apoi se pun pe foc la foc incet si se amesteca pana se ingroasa . Se ia de pe foc si se adauga ciocolata topita. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Montare
Se scoate blatul din tava . Se poate pune intr-o alta tava sau cum am facut eu, am pus doua fasii de hartie in forma de cruce dar capete sa iasa destul inafara, apoi am pus un fund de tava peste fasii. Asta pentru ca tarta sa fie mai usor de scos din tava .
Se pune blatul de tarta in tava si se umple cu crema preparata.Marginile nu o sa se lase.
Separat se prepara merenghele.
Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul si se contiuna sa se bata pana cand devine ca o crema spumoasa.
Se pune intr-o punga si se aseaza peste crema de ciocolata. Se poate pune si cu lingura si apoi sa i se dea o forma de relief.
Cand toata tarta este astupata de merenghe se baga la cuptor aprox 5-8 min. pana cand varfurile incep sa prinda culoare.
Se lasa la racit inainte de a se servi.