Tarta sarata cu spanac si ricotta

de geoline in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2015 | 6155 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la mama mea, este foarte satioasa, sanatoasa si delicioasa. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj
  • 250 g ricotta
  • 600 g spanac congelat
  • 3 linguri de parmezan
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • cateva bucati de cascaval pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu spanac si ricotta:

Spanacul se caleste in putin ulei pana se evapora apa lasata si se lasa la racit. Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt.

Taiem aluatul de foietaj in forma rotunda si il punem in tava. Intepam aluatul din loc in loc pentru a nu se umfla la copt. Spanacul racit se amesteca cu ouale, parmezanul, ricotta, sarea si piperul. Se pune compozitia in forma, iar marginile aluatului de intorc in interiorul tartei. Deasupra se pun cateva bucati de cascaval.

Se coace 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.

TIPS-URI

1

daca spanacul este proaspat se pune o cantitate mai mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu spanac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

ULTIMELE COMENTARII

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]