Taște cu magiun

de danakarin in Paste, 15 Noi 2013 | 8796 vizualizari

 

Poate că prin alte părți se cheamă " colțunași. Noi le-am zis taște...

 

INGREDIENTE

  • 300 g faină
  • 3 ouă
  • sare
  • 200 g de magiun de prune
  • 100 g de pesmet
  • 50 g de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taște cu magiun:

Din ouă, făină si un praf de sare frământăm un aluat elastic de tăiței. Il împărțit în două, o parte o lăsam să se odihneasca acoperită cu folie, cealaltă o intindem intr-o foaie dreptunguilară cât putem de subțire. Pe această foaie plasăm din loc în loc cu ajutorul unei lingurițe grămăjoare de magiun. Întindem și cea de a doua foaie cu care o acoperim pe prima, apăsăm între grămajoare să se lipească un pic aluatul si cu ajutorul unei rotițe sau a unui cuțit tăiem romburi.

Punem la fiert o oală încăpătoare cu apă și fierbem taștele in apa clocotită până se ridică la suprafața.

Prăjim pesmetul în untul topit și tăvălim în pesmet taștele scurse bine.

Servim cu zahăr praf. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taște cu magiun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza