Tiramisu reţetă cu frisca

de Retete_din_suflet in Prajituri, 19 Feb 2013 | 11161 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone,
  • 3 oua,
  • 75 g zahar,
  • 150 ml frisca+ 1 plic de zahar vanilat,
  • 25 ml crema de whisky,
  • 200-300 ml cafea,
  • 250 g piscoturi.
  • Ornat:
  • 1 plic cappucino,
  • 10 g cacao.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Faceti cafeaua si lasati-o la racit.

Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul se bat pe bain-marie pana se deschid la culoare si prind consistenta, cca 3-5min Apa de la bain-marie nu trebuie sa fiarba, doar sa faca bule mici. Bolul sau oala in care aveti ouale nu trebuie sa atinga apa. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

Adaugati mascarponele. Bateti frisca cu zaharul vanilat si incorporati-o in crema de oua.Bagati crema la frigider.

Intr-un bol turnati cafeua rece si crema de whisky, omogenizati.

Pregatim tava unde facem tiramisul. Si asezam un rand de piscoturi. Fiecare piscot  puneti-l in cafea, rasuciti de doua ori si asezati in tava cu partea cu zahar in jos.Acoperiti cu 1/2 din crema si continuati cu inca un strat de piscoturi. Punem si cealalta parte din crema si ornati cu cappucino si/sau cacao.

Trebuie sa stea la frigider cel putin 3 ore, cel mai bine 1 noapte.Puteti inlocui frisca cu albusurile batute spuma tare pe bain-marie, astfel distrugeti din bacteriile din ou.

Eu folosesc frisca pentru ca ii da un gust mai bun. Ca sa nu aruncati albusurile le puteti folosi  la gogosi, muffins, sau un blat de prajitura.

Gustul tiramisului, cred ca il stiti cu toti... senzational... :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală cu crema de mascarpone