Tocana cu orez

de lia maria in Conserve, 23 Sep 2011 | 9668 vizualizari

 

O minunata mancarica gata preparata, atunci cand ti-e foame si nu ai timp de gatit ! Si la indemana, pentru perioada de post.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml suc de rosii
  • 500 g morcov
  • 500 g ceapa
  • 1,5 kg gogosar
  • 100g orez
  • 250 ml ulei
  • Sare
  • Piper
  • 1 foaie de dafin
  • 5 borcane de 0.800g/sterilizate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu orez:

Intr-o craticioara, punem orezul sa fiarba. Legumele le curatam, spalam, tocam iar morcovii ii dam pe razatoare.

Punem uleiul la incins, itr-o cratita incapatoare. Adaugam ceapa si o calim usor sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, adaugam morcovii si gogosarii. Lasam sa dea cateva clocote si ingredientele sa se inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii, sare, piper si foaia de dafin. Lasam la foc mic sa fiarba cam 30’ dupa care adaugam orezul, amestecam si mai fierbem impreuna inca 15’.

Turnam tocana fierbinte in borcane, le inchidem si le fierbem in bain-marie sau le punem in cuptor pentru 15’. Le lasam sa se raceasca complet, apoi igienizam, etichetam si depozitam borcanele in camara.

Sursa: revista Libertatea pt Femei

Pofta buna!

TIPS-URI

1

morvovi

2

ceapa

3

suc de rosii

4

ulei

5

orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

24.09.2011, 21:42

este grozava pentru post si pentru diminetile in care nu ai timp sa faci micul-dejun

tanyapatap 1

28.09.2011, 16:58

Lau 1

03.10.2011, 22:29

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume pentru iarna