Tocana de dovlecei

de iry-gabriela in Zacusca, 7 Aug 2012 | 13291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de dovlecei,
  • 1 kg de ceapa,
  • 1 kg de morcov,
  • pasta de rosii (facuta din 2 kg de rosii),
  • 600 ml ulei,
  • o cana de orez,
  • sare ,
  • piper
  • foi de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de dovlecei:

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata si apoi se da pe razatoarea mica. Dovleceii se curata de coaja si de seminte, dupa care se da pe razatoarea mare. Ceapa si morcovul se calesc bine in ulei impreuna cu foile de dafin, sare si piper dupa gust. Dupa care se adauga dovleceii dati pe razatoare si se lasa impreuna pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au inmuiat bine si dovleceii se adauga si orezul, care se lasa pana se umfla un pic, adaugandu-se apoi si pasta de rosii. Se lasa la fiert pana uleiul se ridica deasupra. Se lasa sa se racoreasca un pic dupa care se aseaza in borcane si sa da la cuptor pentru 30 de minute. Se lasa sa se raceasca bine in cuptor si apoi se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei