Tocana greceasca

de DIANA B in Mancaruri de legume, 3 Noi 2011 | 6454 vizualizari

 

Nu stiu de ce se numeste asa , ca doar si ale noastre sunt cam la fel , dar asa am gasit-o intr-o carte de profil si m-am conformat ...

 

INGREDIENTE

  •  400 g carnati afumati
  •  2 ardei gogosar
  •  1 ardei capia verde
  •  1 ardei gras rosu
  •  1 ardei iute
  •  3 cepe medii
  •  o capatana de usturoi
  •   un pahar mare de vin
  •   un pahar mare de apa
  •   3-4 rosii coapte taiate cubulete
  •  1 cutiuta pasta tomate
  •  2-3 foi de dafin 
  •  1 lingurita oregano
  •   boabe de piper
  •  sare dupa gust
  •  50 ml ulei
  • 1 lgt fructoza
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana greceasca:

Se feliaza carnatii si se prajesc putin pe ambele parti, adaugandu-se ceapa si usturoiul taiate bucati mari si continuandu-se calirea. Se merge mai departe cu adaugarea ardeilor taiati tot foarte mare, sarea, piperul boabe si vinul, pana ce acestuia ii dispare alcoolul, ramanand doar aroma de calitate a vinului. Se adauga oregano, paharul cu apa, rosiile despielitate, pasta de tomate si se lasa la foc molcom, pana ce sosul scade si prinde consistenta. Cand toata nebunia se va fi terminat se adauga lingurita de fructoza/zahar, pentru desavarsirea gustului. Se poate servi cu garnitura de orez, cartof nature sau cremosul piure de cartofi (asa ceva am preferat eu) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana greceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille