Tocanita cu vinete

de Gicuta in Mancaruri de legume, 1 Sep 2015 | 10603 vizualizari

 

O tocanita simplu de preparat si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 ardei capia
  • 5 rosii
  • 5 cepe
  • sare
  • piper
  • o frunza de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu vinete:

   Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam  20 de minute, dupa care le punem intr-o strecuratoare si le spalam sub jet de apa rece.
    Incingem uleiul intr-o cratita si punem ceapa taiata. Cand aceasta s-a inmuiat ,adaugam ardeiul taiat cubulete si le calim impreuna 4-5 minute. Adaugam  rosiile decojite si taiate  apoi vinetele scurse bine. Punem frunza de dafin si  un pahar cu apa si lasam sa fiarba acoperit 20-25 minute, la foc mic. Condimentam cu sare si piper si la sfarsit asezonam cu patrunjelul tocat. Se serveste calda sau rece, alaturi  de o salata sau muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

miki_a 1

02.09.2015, 09:16

Pe gustul meu!

DIANA B 1

02.09.2015, 11:04

Fffffff buna aceasta preparat , l-am facut si eu de multe ori (simplu sau cu ceva carnita) si l-am numit Tocana taraneasca cu legume

Rocsi 1

02.09.2015, 19:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi