Pt copii mofturosi si nu numai
Ceapa, cartofi, ardeiul si usturoiul se curata se spala si se taie cubulete.
Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si ardeiul in jumatate de lingura de unt, apoi se adauga cartofii cubulete, apa, se lasa sa fiarba pana sunt aproape fierti cartofii.Se aduga jumatate de lingurita pasta de ardei iuti,conserva mica de pasta de rosii si ciupercile scurse de apa.
Se mai dau cate va minute pe foc amestecandu-se sa nu se prinda.
Se presara cu verdeata.(patrunjel tocat fin).
Se serveste calda alaturi de mamaliguta.
Mamaliguta se prepara in felul urmator; Se pune apa la fiert impreuna cu un praf de sare, si jumatate lingura de unt se presara cu putina faina de malai.Cand incepe sa fiarba se Adauga malaiul se amesteca intruna pana se ingrasa.Se da jos de pe foc se lasa la potolit.
Cand mamaliguta e potolita dar calduta se formeaza cu mana curata trecuta sub jet de apa puisorii.In jur se pune tocanita de cartofi cu ciupercute, se presara cu verdeata.
Este o mancare de buget dar foarte gustoasa! multmesc mult nadinei pt idee, o voi repeta curand cu siguranta.
Buna si ieftina!