Tocanita de cartofi cu coaste si carnat

de delia64 in Porc, 7 Apr 2014 | 3856 vizualizari

 

Mai nou gatesc in functie de pofta Danutei , asa ca am gatit aceasta tocanita , am fost tare laudata de nora mea .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. carnat afumat
  • 800 gr. coaste afumate
  • 4-5 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 kg. cartofi
  • 3 linguri ketchup de casa
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu coaste si carnat:

Taiem carnatul  bucati si impreuna cu coastele le punem intr-o cratita cu 2 cani de apa , lasam 10 minute sa fiarba si aruncam apa pentru a iesi gustul puternic de fum si sarea.

Mai punem o cana de apa si lasam sa fiarba din nou pana cand scade apa si sfaraie grasimea scursa din carnat si coaste .

Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt , le punem peste coaste in cratita si amesrecam.

Cand ceapa devine sticloasa adaugam boiaua de ardei si ketchupul  si turnam 4 cani de apa , lasam la fiert amestecand din cand in cand .

Intre timp curatam cartofii  ii taiem felii si -i punem peste carne in cratita  , amestecam si punem apa cat sa treaca peste cartofi , punem capacul si lasam la fiert  pana cand incep sa se sfarme cartofii , presaram patrunjel verde  condimentam cu sare si piper dupa gust  si tocanita este gata .

Se serveste cu ardei copti sau muratura si paine proaspata cine doreste .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Si cu carne si carnat proaspete este la fel de gustoasa tocanita .

2

Ceapa -i da un gust dulce tocanitei cu cat este in cantitate mai mare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu coaste si carnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de porc