Tocanita de curcan cu galuste

de Sidy in Curcan, 11 Oct 2011 | 5297 vizualizari

 

O mancare gustoasa specifica zonei noastre....Gustati !

 

INGREDIENTE

  • Carne de curcan
  • o ceapa mare
  • pasta de ardei (gogosari)
  • 2 oua
  • 4-5 linguri faina
  • ulei
  • verdeata tocata
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu galuste:

Se taie ceapa marunt, se caleste pina devine sticloasa, se adauga pasta de ardei, piper, bucatelele de carne si patrunjel verde tocat( desi se spune ca patrunjelul se pune la sfirsit, eu pun 1/2 de la inceput , pt ca da un gust mai bun ). Se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa se fiarba carnea(cu capac deasupra)

Intre timp, se bat bine ouale, se adauga 2 linguri ulei si apoi faina. Se amesteca bine de tot si daca doriti mai multe galuste, mai adaugati putina apa si faina , daca este cazul. Aluatul trebuie sa fie moale.

Intr-o cratita in care ati pus apa la fiert cu o lingura de ulei si putina sare, se rup galustele cu lingura( apa trebuie sa clocoteasca)Le rasati sa fiarba 8-10 minute.

Se strecoara si apoi se tin sub un jet de apa. Galustele scurse, se pun peste tocanita de carne, dupa ce aceasta este fiarta. Daca doriti, mai puteti adauga patrunjel verde tocat, deasupra.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Hamburgers din carne de curcan