Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

de Merisor in Porc, 16 Iul 2013 | 7584 vizualizari

 

O combinatie foarte buna fasoalea verde cu dovlecelul si imbinate cu costita afumata, chiar deliciu a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 500 gr fasole verde
  • 600 gr costita afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 capatani usturoi
  • 300 gr pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • apa
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • marar
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata:

Mai intai pregatim costita, o spalam si o fierbem in apa cat sa o acopere, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, scurgem apa, o spalam din nou si o punem la fiert tot in apa cat sa o acopere.

O lasam sa fiarba pana se patrunde bine si incepe sa se despice de pe os, apoi o scurgem, o separam de oase ca sa nu ocupe mult loc si pregatim restul ingredientelor.

Curatam si spalam legumele.

Dovlecelul il taiem cubulete si il oparim in apa in care a fiert costita pentru cateva minute, in cateva clocote, apoi il scoatem si il asezam intr-un vas de yena cu capac, peste bucatile de costita.

Procedam la fel si cu fasolea verde pe care o oparim in aceeasi apa la fel ca si dovlecelul, apoi o asezam si pe ea in vasul de yena.

Calim restul legumelor tocate marunt, adica ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul in ulei si mai stropim din cand in cand cu zeama de la costita.

Cand sunt patrunse legumele, adaugam pasta de rosii, potrivim de sare, piper si cimbru, mai diluam cu putina zeama de la costita si lasam cateva minute pe foc.

Tocam mararul si patrunjelul, le amestecam in sosul de rosii si turnam totul in vasul de yena peste restul ingredientelor.

Punem capacul si dam la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot pune rosii proaspete in loc de pasta.

2

Daca iese tocanita zemoasa, se poate adauga catre final putina faina diluata in putina apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc, vin si legume