Tocanita de ficatei cu ceapa

de Rocsi in Ficat, 9 Mai 2011 | 24828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • 3 cepe
  • 1 lingura unt
  • 2-3 linguri suc de rosii
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • supa de legume
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ficatei cu ceapa:

Ficateii de pui ii spalam bine si ii curatam de acea pielita.

ii lasam intr-un vas cu apa rece cam 30 minute ,pentru a iesi sangele din ei.

ceapa o curatam si o tocam fie pestisor,fie mai marunta,dupa dorinta.

Intr-o tigaie punem untul la topit.

cand s-a topit adaugam ceapa si o lasam 1-2 minute in acel unt.

apoi adaugam 1 cana supa de legume calda.

acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cam 10 minute ceapa.

adaugam si ficateii si ii lasam inca 10 minute.

apoi condimentam cu sare si piper,si turnam si sucul de rosii.(daca mai trebuie putina supa mai aduagati.Daca nu maia veti puneti putina apa calda).

curatam usturoiul si il pisam,apoi il punem peste ficatei.

mai dam cateva clocote,apoi inchidem aragazul .

deasupra presaram patrunjel verde si acoperim cu un capac tigaia,pentru a-si lua din aroma verdetei.

Serviti cu mamaliguta calda,asta daca va place!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ficatei cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei pane cu piure si sos rosu