Tocanita de pipote picanta

de cristeena20 in Pui, 9 Oct 2014 | 8873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2 lingurite de pasta de legume
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • pasta paprika, putina boia de ardei dulce
  • 1 cutie mica de rosii in conserva
  • 1/2 pahar pasta de rosii
  • sare, piper, supa de pui, chilli
  • ulei de masline

Pentru servire felii de paine de casa

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote picanta:

Pipotele se spala si se tau daca sunt prea mari. eu am folosit congelate.

Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam pasta de legume (eu am facut inc asa- vezi reteta) si am calit pana a devenit sticloasa. Adaugam pipotele si le frigem 2 minute . Adaugam boiaua si pasta de ardei rosu , rosiile maruntite, vinul  si pasta de rosii. Peste toate turnam supa de pui (eu am avut pastrata de la un pui fiert , dar puteti folosi cub knorr) . Adaugam sare, piper si chilli. Acoperim si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie pipotele ff bine.(cca 1,5 ore) .

Sosul trebuie sa se ingroase putin si pipotele sa fie foarte fragede si moi.

La servire asezam in farfurie o felie de paine de casa si turnam pipotele deasupra cu sos din abundenta. Sau dupa preferinta puteti face o mamaliga .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote si inimi de pui