Am mai zis si ma repet, sunt un mare fan al acestor tocanite si incerc mereu diverse combinatii pentru ca stiu ca au succes la toti si niciodata nu ramane nimic in farfurii. Probati si o sa vedeti ca este adevarat!
Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite. Cartofii ii curatam si ii taiem in sferturi, ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le facem cubulete, iar morcovul il curatam si il taiem rondele.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem bucatile de carne si le rumenim usor pe toate partile. Adaugam 2-3 cani de apa, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit. Dupa vreo 15 minute punem morcovul, ceapa si cand carnea este fiarta mai bine de jumatate dam drumul cartofilor si rosiilor. Scurgem mazarea de zeama, o clatim si cu 10-15 minute inainte sa inchidem aragazul ii dam drumul in oala. Amestecam bine, dam gust cu sare si piper (daca mai este nevoie mai adaugati apa, dar fierbinte). Spre final incorporam pasta de rosii, cimbrul uscat si catelul de usturoi taiat felii.
Mai dam doua- trei clocote si tragem tocanita de pe foc.
O lasam 10 minute acoperita, apoi poate fi servita. Pofta buna!