Tocanita de vara

de Kamelia92 in Mancaruri de post, 2 Aug 2013 | 6604 vizualizari

 

Zic de vara pentru ca ingredientele pentru ea sunt mai ieftine si accesibile vara..soțul meu ar papa-o vara întreaga..e una din retetele făcute săptămânal in familiuta noastră mică :) si e foarte ușor de făcut, unde mai pui ca ajunge pe ceva timp..sper sa va placa :)
E rețeta transmisă mamicai de la bunica si mie de la mămica :)

 

INGREDIENTE

  • 6 cepe medii
  • 9-10 morcovi medii
  • 1,5 kg de ardei
  • 2 kg de rosii
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vara:

Pentru început rosiile se decojesc. Ceapa se taie solzisori/feliute subtiri. Morcovul se da prin razatoare, iar ardeiul se taie in bucati nu foarte mici. Eu le fac cam de un cm patrat. Roșiile decojite se taie marunt in mana, pastrandu-se sucul acestora. Intr-o cratita se pune ulei cât sa acopere fundul acesteia. Se caleste ceapa pana capătă o nuanta ușor aurie. Se adaoga morcovul si se lăsa la foc mediu pana morcovul se caleste si se inmoaie. Se adaoga ardeiul si se lăsa minim 10 minute ( in dependenta de faptul daca vrei ca ardeiul sa fie moale sau sa fie ceva mai crocant in tocanica). La sfârșit se adaoga roșiile tăiate si se sareaza. Lăsăm pe foc minim cca 10-15 minute si tocanica e gata. 

Pofta buna :) garantez ca o sa va îndrăgostiți de tocanica de vara :)

TIPS-URI

1

Pentru ca roșiile sa se decojeasca mai ușor le puteți turna in cratita apa clocotita pe 1 minuta, apoi o varsati si turnati apa rece. Coaja se va lua foarte rapid.

2

Secretul mamicai mele pentru aceasta tocanica este adaogarea unei linguri mari de zahăr după ce puteți sarea si potriviti de gust. Încercati :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (8)

laura_n 1

03.08.2013, 13:19

buuun, dulceaga

Rocsi 1

03.08.2013, 15:42

Ce imi place

MotanLaOale 1

04.08.2013, 10:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu sos de tomate