Tocanita din carne de porc cu merisoare

de kamy in Porc, 16 Feb 2011 | 4406 vizualizari

 

De 14.02,o zi care ptr mine una nu inseamna nimic,l-am avut pe sotul ....in vizita...a crezut ca-mi face o surpriza si pentru ca aveam in frigi un muschiulet pregatit sa-l fac snitele a doua zi,mi-am spus sa pregatesc ceva mai alt fel sa mancam impreuna,toti 3 ,daca tot a venit.
Cu ocazia asta mi-am inaugurat si vasele de tinut mancarea la cald(ca nu stiu daca au vreo denumire)pe care le-am primit cadou de ziua mea in dec.

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet porc
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 catei usturoi
  • rosii in conserva
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 ling.merisoare
  • cimbru
  • boia de ardei iute
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din carne de porc cu merisoare:

Ceapa am taiat-o pestisori si am pus-o la calit in 5 ling ulei,am adaugat carnea taiata cubulete(am lasat-o cateva ore cu sare,piper si sos woncester in frigider...ca doar am vrut sa fac snitele din ea)am amestecat pana a devenit alba,am pus 2 lg.de boia iute si apa fierbinte aproape sa acopere carnea.Am lasat sa fiarba fara capac 10 min dupa care am adaugat vinul,am pus capacul si am mai lasat sa fiarba 15 min la foc mic.Am pus usturoiul,merisoarele si rosiile,sare,piper si am mai lasat 10 min.sa fiarba.Am pus ardeii,am gustat,am incercat carnea sa vad daca-i fiarta,am mai pus putina sare,am mai lasat sa dea in 3-4 clocote ,am stins focul si am pus cimbrul.

Am facut garnitura pilaf si ....varza murata.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

vreau sa va spun ca merisoarele dau un gust super mancarii,poate ca si in combinatie cu vinul...oricum s-a mancat tooot

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de porc cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (47)

kamy 1

17.02.2011, 17:14

carla....ms

Cris2711 1

17.02.2011, 17:38

Kamy ai fluierat?

kamy 1

17.02.2011, 17:48

cris...iubita inca nu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftii - racituri traditionale