Tocanita rosie cu ficatei si piept de pui

de mihaelar63 in Ficat, 7 Ian 2019 | 4693 vizualizari

 

 Motanul zice ca a salivat la ce a preparat Rocsi , Eu am poftit la ce apreparat Motanul .: https://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-ficatei-de-pui-cu-costita-53193.html. Pai eu de ce sa nu execut bunatate de tocanita ? Mai ales ca am ficatei de pui stransi de la pasarile crescute in ograda soacrei . BIneinteles ca eu am mai schimbat cate ceva in functie de gust si posibilitati .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei depui -de la pasari crescute in ograda
  • 200 gr piept de pui afumat
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura mare de untura proaspata de porc
  • 1 lingura pasta de ardei cu telina- productie proprie
  • 1 lingurita pasta iute de ardei -productie proprie
  • 1 lingura mare pireu de tomate concentrat
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • sare
  • pireu de cartofi simplu si salata de castraveti cu ceapa -pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita rosie cu ficatei si piept de pui:

  1. Ficateii se tin in apa rece cateva ore. din cand in cand se schimba apa .
  2. Punetii ficateii  la scurs intr-o sita de excesul de lichid .
  3. Feliati mai marunt pieptul de pui afumat .
  4. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
  5. Se pune untura proaspata de porc  la incins si se soteaza usor ceapa si usturoiul .
  6. Se aduga ficateii de pui in jumatate de cratita . In cealata jumatate se pune boiaua si pasta de rosii care usor prajite vor da o culoare frumoasa tocanitei .
  7. Dupa 2 minute amestecati totul si sarati usor .
  8. Se aduga pasta de ardei iuti si cea de ardei cu telina .
  9. Turnati o cana cu apa si lasati sa fiarba inabusit la foc molcom 15 minute .
  10. Daca este necesar sau doriti mai mult sos adugati putina apa .
  11. Oricumse va forma un sos foarte bun . Mie imi place sa fie mai subtrel si sa-l servesc cu pireu de cartofi .
  12. Inainte de sfarsitul fierberii adugati si pieptul de pui afumat .
  13. Nu este nevoie mai repede , acesta este semi-preparat deja .
  14. Gustati si sarati daca mai doriti .
  • Serviti tocanita de ficatei si piept de pui alaturi de garnitura preferata .

Noi am avut garnitura , pireu de cartofi simplu si salata de castraveti cu ceapa .

                        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu dati cu piatra !!! Am pus untura de porc proaspata topita in loc de ulei . Eu de ce sa nu pun , daca francezii pun unt ?

2

De cand ma stiu cele mai bune papricasuri si tocanite ies cu untura proaspata de porc .

3

Cu ajutorul pieptului de pui ce stane-folosit , am ,, inmultit" si am dat gust si mai bun tocanitei . Astfel am putut sa servesc cu usurinta masa pentru 4 persoane !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita rosie cu ficatei si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie