Tortul Amandina l-am facut cu mare drag pentru o prietena foarte buna .
Pentru blat
Blatul este pandispan cu cacao: punem cele 6 oua intr-un bol si le mixam cu un pic de sare pana isi capata volum apoi adaugam zaharul si mixam in continuare. Dupa ce s-a topit zaharul adaugam uleiul si esenta de rom si mixam. Apoi punem faina, cacao si praful de copt si amestecam cu o spatula de jos in sus, fara a strica volumul oualelor. Pregatiti o tava dreptunghiulara pe care o tapetati cu hartie de copt , puneti compozitia si dati la cuptor pana faceti testul cu scobitoarea.
Cat aveti blatul la copt pregatiti siropul: puneti apa si zaharul intr-o cratita pe aragaz si lasati sa clocoteasca , dupa ce a inceput sa colocoteasca ma lasati siropul inca 5 minute si opriti focul. Dupa ce s-a racit siroul adaugati esenta de rom si amestecati un pic cu o lingura.
Pentru a face crema trebuie sa lasati untul la temperatura camerei cam 1 ora si apoi puneti untul intr-un bol si incepeti sa mixati. Adaugati zaharul pudra in functie de cat de dulce vreti. Dupa ce zaharul s-a incorporat adaugati cafeaua instant si mixati. Apoi adaugati frisca sau laptele si cacao , mixati in continuare pana se incorporeaza toate ingredientele si gata.
Glazura: intr-un pahar puneti un plic de gelatina peste care adaugati apa cat scrie pe plic si lasati sa se hidrateze. Puneti frisca pe aragaz si o lasati pana se incalzeste bine. Intre timp tocati ciocolata marut. Dupa ce s-a incalzit frisca, turnati-o peste ciocolata si invartiti pana se topeste. Apoi adaugati gelatina si amestecati bine.
Montarea tortului: taiati blatul in 3 straturi, asezati primul strat pe platoul de tort si insiropati-l. Adaugati crema si iar un strat de blat-insiropat -crema -start de blat -insiropat si crema , apoi lasati-l la frigider 2 ore, dupa care puneti glazura. Lasati tortul la frigider 1 ora si apoi decorat dupa plac.