Nu va imaginati cum miroase in bucatarie cand pregatim acest tort ideal pentru Sarbatorile de iarna...Sucul si coaja aromata a portocaleor din blat si crema, vor face din acest tort un desert irezistibil si usor de preparat . Aspectul tortului meu nu este chiar de 5 stelute ,dar de-abia am reusit sa salvez o portie pentru pozat. Deci...gustul... Si... intotdeauna o prajitura pregatita in casa va castiga teren in fata uneia cumparate din comert.
Ingrediente pentru un tort cu diametrul de 20 cm .
Blat :
Crema :
Sirop :
Decor :
Mod de preparare BLAT:
Topim untul la bain-marie sau la cuptorul cu microunde,apoi adaugam zaharul si amestecam bine.Punem si ouale ,zeama de la cele 2 portocale. Faina se amesteca cu amidonul si se cern;le incorporam incet peste compozitia cu unt. Presaram si praful de copt . Turnam compozitia in tava tapetata cu unt si faina.Dam blatul la cuptor incins la 180 de grade pentru 40 de minute.
Mod de preparare Crema:
Intr-o craticioara , punem oul cu zaharul si faina; amestecam bine cu telul pana obtinem un amestec omogen.Adaugam coaja rasa si zeama de portocala,turnam laptele rece,smantana .Amestecam si punem craticioara pe foc mic,fierbem si amestecam intruna ca sa nu se lipeasca.Cand s-a ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca. Inainte de a o turna pe blat o mixam sa devina fina.
Decor :
Maruntim ciocolata si o amestecam cu celelalte ingrediente.Le topim pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde.Omogenizam glazura si o turnam pe tort.
Asamblare :
Blatul racit il taiem in jumatate transversal . Este un blat destul de umed ,asa ca nu este nevoie sa-l insiropam.Eu l-am insiropat cu un sirop facut din zahar ars ,apa si putin suc de portocale. Peste prima parte de blat am pus toata crema ,am intins-o si am acoperit cu cealalta parte de blat.
Acoperim tortul cu glazura de ciocolata . Servim rece.
Pofta buna !