Tort cu ciocolata alba

de laylalala in Torturi, 11 Mai 2011 | 6907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 80 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata alba, topita si racita usor
  • 100 gr coji de portocale confiate, tocate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava rotunda de aprox.18 cm diametru.

Bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte si esenta de rom. Intr-un  vas amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in cele lichide. Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la introducerea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate frisca lichida apoi incorporeaza ciocolata topita si racita.

Pentru asamblare, taie blatul de tort in 3, pe orizontala. Umple tortul cu crema apoi imbraca intreg tortul in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Angelina_Elena 1

23.09.2011, 22:42

FOARTE FRUMOS DECORAT,intr-un cuvant MINUNAT cu gust delicios

Sim0na 1

02.03.2012, 10:53

Foarte frumos ornat tortul!

oana_pisicutza16 1

18.03.2012, 20:27

foarte frumos decorat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cappuccino