Tort cu crema de branza

de adry88 in Torturi, 25 Apr 2013 | 6021 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 5 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie sau coaja de lamaie

CREMA 1

  • 300 g crema de branza
  • 5 linguri zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • 200 ml frisca

CREMA 2

  • 100 g ciocolata
  • 250 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza:

Blatul-mixam ouale cu zaharul pana devin ca o crema,adaugam treptat uleiul,adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao si apoi cernuta,esenta si omogenizam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu faina si dam la cuptoul  incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema 1-mixam crema de branza cu zaharul,adaugam frisca mixata inainte si omogenizam,dam la rece 30 min.

Crema 2-ciocolata o rupem bucatele,adaugam frisca si punem vasul pe foc mic amestecand continuu pana se topeste avand grija sa nu fiarba,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam pana ce se ingroasa.

Asamblarea-blatul racit il vom taia in 3.

Asezam prima foaie, o insiropam(eu am folosit compot)adaugam crema de ciocolata din care am oprit putin pentru decor,a -2 foaie-insiropam-crema de branza si ultima foaie.

Acoperim tortul cu cema de ciocolata ramasa si decoram dupa plac.

TIPS-URI

1

dam la rece 2 ore inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ''Mada''