Tort cu crema de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 9 Feb 2011 | 5078 vizualizari

 

A fost ziua unei prietene si am fost la ea sa pregatim un tort..nu a fost el spectaculos,dar a fost delicios...

 

INGREDIENTE

blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri nuca macinata
  • 5-7 linguri faina

CREMA:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt cu 80 % grasime sau margarina
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Mai intai pregatim blatul:

separam albusurile de galbenusuri.

albusurile le batem spuma,apoi punem si zaharul treptat si mixam bine pana se topeste.

adaugam si galbenusurile ,unul cate unul.

apoi incorporam uleiul si praful de copt.

adaugam si 2 linguri nuca macinata si esenta de rom.

la urma punem faina,treptat.

luam o tava rotunda,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

turnam compozitia in tava si o dam la cuptor,pana ce blatul este copt.

cand este gata il scoatem ,il lasam la racit ,apoi il taiem in 3 foi.

crema:

punem laptele la fiert cu plicul de zahar vanilat.

intr-un castron amestecam faina cu cacaua,zaharul si cateva linguri din laptele pus la fiert.

amestecam bine sa nu avem cocoloase .

cand laptele fierbe ,adaugam compozitia de faina si invartim bine,continuu,la foc mic,pana se ingroasa crema ca o budinca.

cand e gata o luam de pe foc,o acoperim cu niste staniol si o dam la rece.

untul il batem spuma cu putin zahar pudra.

cand crema este racita adaugam untul batut spuma.

la urma adaugam si coaja rasa de la o portocala si esenta de rom.

incorporam totul cu o lingura.

asamblam tortul:

intr-o tava cu inel detasabil ,punem prima foaie de blat ,o insiropam(eu am insiropat cu niste zeama de compot de piersici) si punem o treime crema.

apoi foaia a doua insiropata,iar o treime crema.

punem si ultima foaie de blat,o insiropam si o ungem cu restul de crema.

marginile le imbracam in frisca si ornam dupa dorinta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"