Pentru zile relaxante si de vara sau daca doar ai pofta de ceva dulce, dar nu prea dulce :)
Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza.
Galbenusurile de ou se puntoate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si apoi se adauga treptat faina. La final se adauga si cele 2 linguri de cacao si se amesteca de jos in sus pana devine maro toata compozitia.
Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se incinge cuptorul, se toarna compozitia intr-o forma de tort sau intr-o tigaie Dry Cooker si se baga la cuptor pana se coace bine(pana trece testul scobitorii).
Dupa ce s-a copt tortul se scoate din cuptor si se lasa pana se raceste. Dupa ce s-a racit se taie si se insiropeaza cu zeama din compot.
Intr-un vas se pune laptele rece, de la frigider si se pune praful de crema de lamaie si se mixeaza la inceput la viteza mica pana se omogenizeaza si apoi 3 minute la viteza mare, la final se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza putin.
Se unge tortul cu crema si se orneaza dupa preferinta.