Tort cu crema de prune

de Lau in Torturi, 5 Oct 2011 | 3906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 200 ml coniac
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 250 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 250 g iaurt natural
  • 3 linguri de dulceata de prune
  • 1 plic gelatina
  • nuca de cocos
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de prune:

Galbenusurile le amestecam cu zaharul,faina,esenta de rom,laptele si punem la fiert amestecand continuu pana ce se ingroasa.

Iaurtul se amesteca cu dulceata de prune, apoi se amesteca cu crema de ou.

Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe plic,se amesteca cu crema de ou,dam la rece pana pregatim tava

Intr-o tava cu pereti detasabili,asezam  folie alimentara,biscuiti ii trecem prin coniac si ii asezam in tava,unul langa altul,adaugam crema si acoperim tava,dam din nou la rece pana la inchegarea completa a cremei(eu am lasat-o peste noapte)

A-2 zi scoatem tortul din tava si asezam pe un platou,deasupra am adaugat nuca de cocos si ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet