Tort cu mousse de piersici

de rodica_m in Torturi, 8 Iul 2011 | 4194 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 9 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 9 linguri zahar
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt

Mousse de piersici:

  • 4 piersici de marime medie
  • 250 ml apa
  • 2 oua
  • 200 ml frisca
  • 60 gr zahar +3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca
  • 1-2 piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici:

Blat:

Se separa ouale. Albusurie se bat spuma cuputina sare si cu zaharul. Galbenusurile se bat cu uleiul.Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri si amestecam usor de jos in sus.

Faina si cacaua cernute se incorporeaza si ele in compozitia pufoasa. La fel si praful de copt.

Se tapeteaza o forma (de preferat cu peretii detasabili) cu hartie de copt si se unge cu putin ulei. Se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit la 180C aprox.30 min. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit

Mousse de piersici:

piersicile taiate marunt, apa si  cele 3 linguri de zahar se fierb aprox.15 min.Pana piersicile devin moi. Din siropul pe care l-au lasat piersicile oprim 1 canita pt insiropat blatul.

Apoi le pasam cu blenderul si adaugam gelatina hidratata. amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 30 gr zahar, batem si galbenusurile cu 30 gr zahar. La fel si frisca se bate.

Se incorporeaza galbenusurile in albusurile batute. se omogenizeaza bine si se adauga frisca batuta.

Adaugam apoi cate o lingura de piureu de piersici. se amesteca usor dupa fiecare lingura.

Blatul se taie in 2 parti (de preferat egale) se insiropeaza. 

Punem in forma cu pereti detasabili primul blat adaugam moussul de piersici apoi se pune cel de-al doilea blat. Se da la rece pt cateva ore.

Se decoreaza dupa bunul plac cu frisca si piersici.

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort bradut