Tort cu pere

de adriana65 in Torturi, 5 Noi 2009 | 6152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • - 3 oua
  • - 100 g zahar
  •  - 1 plic zahar vanilinat
  • - 40 g faina
  •  - 30 g amidon
  • - 30 g cacao
  • Umplutura
  • - 1 kg pere
  • -10 g gelatina
  • - 500 g smantana
  • - 70 g zahar
  • - 20 ml rom
  • - 3 linguri cacao
  • - 200 ml frisca
  • Separat 300 ml apa si 100 g zahar.
  • Pentru ornat
  •  - 300 ml frisca
  • - 1 plic intaritor de frisca
  •  - 1 lingura cu zahar
  • - o lingura ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pere:

Am inceput cu decojirea perelor si taierea lor in 4. Intr-o cratita cu 300 ml apa si 100 g zahar se pun perele la fiert. Se lasa aproximativ 10 minute; este de ajuns sa se inmoaie perele; dupa care se scurg si se lasa sa se raceasca.
Pentru blat se separa ouale; se bat galbenusurile cu zahar tos si zahar vanilinat. Albusurile se bat spuma dupa care se amesteca cu galbenusurile. Ingredientele uscate: faina, amidonul si cacaoa se amesteca si apoi se inglobeaza in compozitia de oua . Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la copt aproximativ 30 minute.
In acest timp se trece la prepararea cremei.
Se amesteca smantana cu 100 ml suc de pere rece, zahar, rom si cacao. Se dizolva gelatina in 50 ml suc de pere (se procedeaza conform indicatiilor) si se inglobeaza in fir subtire in crema; se da la rece 30 minute.
Se bate frisca. Cand incepe sa se intareasca se inglobeaza crema de smantana.
Blatul de tort se pune in tava in care s-a copt, tapetata de aceasta data cu folie alimentara, se insiropeaza cu 100 ml din sucul de pere; se pun cateva linguri de crema apoi se pun feliutele de pere scurse bine ( am pastrat cateva feliute pentru ornat) si se acopera cu restul de crema. Se da la rece pentru circa 3 ore.
Frisca pentru ornat se bate impreuna cu praful intaritor si cu zahar.
Tortul se acopera cu frisca si se decoreaza cu feliutele de pere ramase si cu cateva bile din pere pe care am avut grija sa le scot din feliile taiate mai gros de pere.
Deasupra am mai ras si putina ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

adriana65 1

08.11.2009, 21:11

Luminita, nu am incercat, dar cred ca se pot inlocui perele, cu conditia sa folosesti mere de toamna si sa nu fierbi merele mai mult de 2 - 3 minute

rivka 1

10.11.2009, 17:10

arata foarte bine cred ca e foaaaaarte bun....

elena1988 1

02.02.2011, 17:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci,alune si crema de castane