by lia,ii multumesc a fost foarte bun
Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu zaharul,faina,esenta,coaja rasa de lamaie si laptele. Punem compozitia intr-o cratita si punem la fiert, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Oprim focul si adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic(eu am pus doar 100 ml apa), albusurile batute spuma si amestecam bine. Dam la rece. Batem frisca tare si amestecam cu crema racita.
Pregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu folie, adaugam prunele taiate.
Eu am taiat piscoturile in 2. Trecem piscoturile prin zeama de compot (eu le-am trecut cam mult) si asezam in jurul tavii una langa alta pe vertical. Adaugam crema si prunele. Am acoperit tava cu piscoturi trecute si ele prin zeama de compot.
Am strans folia si am dat la rece pana a 2 zi
Amestecam continutul plicului tort jelle cu cele 3 linguri de zahar si adaugam 250 ml compot, punem pe foc cca 1 min, lasam sa se raceasca putin
Rasturnam tortul pe un platou si adaugam jeleul
Dam la rece 10 minute dupa care putem servi.