Tort cu piscoturi, fructe si visinata

de Doinavar in Prajituri, 8 Mar 2013 | 4590 vizualizari

 

Este o prajitura dedicata dragilor nostri barbati de 8 martie, cand nu prea avem timp de pierdut in bucatarie. Ii multumim cu un desert si bautura deodata. Ne ramane mai mult timp ca sa ne facem mai frumoase pentru ei si sa ne giugiulim.

 

INGREDIENTE

  • 16 piscoturi
  • 2 kiwi
  • 1 portocala
  • 1 grapefruit
  • unt cat o nuca
  • 150 g ciocolata menaj
  • 1 plic crema cremsnit (crema de vanilie)
  • 700 ml lapte
  • 200 ml visinata (lichior, whisky, cognac)
  • cateva stafide brune, drageuri de ciocolata pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi, fructe si visinata:

Curatati fructele de coaja si taiati-le feliute subtiri. Puneti la topit ciocolata cu untul in bain marie. Intre timp, treceti prin visinata 8 piscoturi si asezati-le unul langa altul pe o tava. Preparati crema de vanilie: puneti praful de crema intr-un castron si mixati-l cu laptele 4-5 minute (conform indicatiilor de pe pachet).

Intindeti peste piscoturi jumatate din crema de vanilie, acoperiti apoi cu un strat de felii de kiwi. Puneti deasupra inca un strat de 8 piscoturi trecute prin bautura. Luati ciocolata de pe aragaz, omogenizati compozitia cu un tel micut, cu doua linguri de apa fierbinte, apoi turnati-o peste piscoturi.

Imbracati tortul in crema de vanilie, tapetati-l lateral cu felii de kiwi si deasupra cu felii de portocala si grapefruit. Decorati cu stafide, drageuri de ciocolata, bombonele, etc.

TIPS-URI

1

Puteti folosi si mandarine, clementine, visine din visinata, fructe din compot, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi, fructe si visinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, mousse de ciocolata neagra si visine